Møttes i retten over stor gevinst

img_9120-1En 22 år gammel student fra Os vant for en liten stund siden et gigantisk beløp på et online casino. Han pleide vanligvis bare å spille på oddsen, men som takk for lojaliteten til spillselskapet hadde han denne kvelden fått ti skrapelodd som bonus. Han skrapte og skrapte, og vant til slutt kr. 30,-. Han hadde fulgt med på den progressive jackpot’en på Mega Fortune-spilleautomaten en stund, og han la merke til at den fortsatt stod seg. Av ren kjedsomhet satset han gevinsten fra skrapeloddene, og vant i neste stund 92 millioner kroner.

Ønsket å slippe skatt – møtte i retten

Studenten betalte først de 28% med skatt som ble krevd av gevinsten, men følte seg etterpå forskjellsbehandlet. Han klagde inn saken for retten. De som vinner hos Norsk Tipping slipper nemlig unna skatt, men han måtte betale, siden han hadde spilt hos et utenlandsk selskap.

Studentens forsvarer uttalte at det ikke burde være et relevant skilletegn, hvor man vinner. Om man betaler skatt på én gevinst, og ikke på den andre, så er dette vilkårlig forskjellsbehandling. Men avgjørelsen ble stående, og Osingen måtte gi slipp på de 28 %. Kulturdepartementet bekreftet også denne holdningen.

Konsekvensen av det juridiske utfallet blir da at staten “sponser” monopolet til Norsk Tipping. Om du vinner stort her, slipper du nemig unna skatten. Avgjørelsen virker tvilsom, og det blir spennende å se om noen fører saken foran EU-domstolen. Muligheten står åpen, selv om studenten selv ikke gikk til dette steget.

Om du selv ønsker å prøve lykken, enten for å betale ned studielånet, eller fordi du har lyst å drive med akkurat det du ønsker deg, så anbefaler vi at du bare kaster deg ut i det. Folk vinner store premier hele tiden, og det er ingenting i veien for at du kan gjøre det samme. Prøv deg frem med rulett, blackjack eller med spilleautomater, muligens er du gjeldsfri allerede i morgen.