Studier i Tyskland

shutterstock_tyskland_sliderOm det er en yrkesgruppe som i dag mangler i Norge, så er det folk med en økonomisk, juridisk eller teknisk utdannelse, som også behersker tysk. Ettersom mange elever i grunnskolen velger vekk tyskfaget til fordel for spansk og fransk, har det oppstått et underskudd på tyske språkkunnskaper på tilbudssiden i det norske arbeidsmarkedet.. Om man vil stille frammerst i køen for jobb etter studiene, kan et år, eller et studium i Tyskland, bli ansett som meget positivt.

Gode universiteter i Tyskland

Tyskland stiller med nesten de samme betingelsene for studier som i Norge. Det koster ikke mye å studere ved tyske universitet, og om man starter det første året i landet som utvekslingsstudent, så har man god tid til å forbedre språkkunnskaper og lære stedet å kjenne, før man legger ut på et fullstendig studium ved ett tysk universitet. Om man velger utveksling med støtte fra EU kan man regne med ett godt budsjett for det første året, og man kommer til å være bedre stillt enn de fleste tyske studenter når det kommer til det rent økonomiske.

Berlin byr på seg selv

Berlin er en by med ett yrende kulturliv og mange studenter og studiesteder. Byen har tre store universitet: Det Frie Universitet i den vestlige forstaden, Humboldt Universität zu Berlin i byens sentrum, og Technische Universität litt øst for sentrum. I sentrum finner man også kunstakademiet og musikkakademiet. Dertil kommer ett utall høgskoler og akademi, museer, arrangement og en vakker vibrerende by som det er lett å reise rundt i.

Man an kan velge i ett langt større tilbud, og man kan finne en langt mer spesialisert ekspertise, i Tyskland enn i Norge. I et land med så mange innbyggere som Tyskland, er mulighetene mange. Om man er sikker på hvilken retning man ønsker å utvikle seg i, så kan man velge mellom over 80 forskjellige universiteter, eller over 150 høgskoler.